воскресенье, 20 ноября 2011 г.

14. Lutipudeliga imiku toitmine

Lutid ja lutipudelid



Ära anna oma beebile lutipudelit, kuiBtahad teda edasi imetada – vastasel juhul võib ta sattuda segadusse, sest imemine lutipudelist erineb rinnast imemise tehnikast. Laps, kes on imenud lutipudelist, saab pudelist toidu kergemini
kätte ega viitsi enam imeda nagu enne. Mõnikord tuleb ette olukordi, kus emal ei ole võimalik last 1-2 korda rinnaga toita, sel juhul võib rinnapiima anda lusikast, tassist või süstlast. Paljud lapsevanemad annavad imikule lutti. Seda ei soovitata siiski teha enne, kui laps on õppinud õigesti imema ja rinnast kätte saama kasvamiseks vajalikku kogust piima, s.o mitte enne teist elukuud. Lutt ei suuda asendada lapse vajadust läheduse järele – me lohutame teda lutiga, kuigi enamasti ootab laps midagi muud. Sellegipoolest võib lutt olla heaks abiks isale või ka talviste jalutuskaikude ajal!


Piimasegu valmistamine
Piimasegu valmistades pead väga hoolikalt järgima pakendil olevaid juhiseid. Pulbrit tuleb segada keedetud,
veidi jahtunud veega. Alati tuleb kasutada täpselt välja mõõdetud koguseid ja parajat hulka vett. Piimasegu on saadaval ka pakendites, vedelal kujul, kuid need on kallimad. Allergilistele lastele soovitatakse spetsiaalseid toidusegusi-hüdrolüsaate (vt peatükki allergiast), mille kohta küsi nõu oma arstilt (saadaval retseptiga). Korraga võid ette valmistada kas ühe söögikorra või kõik järgneva 24 tunni jooksul vajaminevad söögikorrad. Kui valmistad kõik söögikorrad korraga, pead toitu sailitama kulmkapis ja alati enne toitmist pudeli soojas vees üles soojendama, mikrolaineahi selleks ei sobi!Loksuta pudelit enne kasutamist. Kui piima sailitatakse soojana pikka aega, hakkavad selles kiiresti arenema bakterid ja sellist toitu on lapsele väga ohtlik anda. Seetõttu ära anna lapsele korra juba soojendatud ja uuesti jahtunud piimasegu. Toitmispudeleid, lutte ja piimasegu valmistamisel kasutatavaid nõusid tuleb aeg-ajalt keeta või steriliseerida.
http://www.beebifoto.ee/gfx/libero_raamat.pdf

2 комментария:

  1. Lutipudeliga toitmise põhimõtted on lühidalt ja selgelt kirja pandud. Mõnes kohas oleks võinud natukene pikemalt kirjeldada, näiteks miks ei sobi mikrolaineahjus piima soojendamine, meie saame sellest aru, kuid mõned inimesed võib-olla mitte.

    ОтветитьУдалить
  2. Kuidas tuleb lutipudeliga last toita? Tehtud töös on huvitav lugeda ka lapse toitmise erinevate alternatiivekohtaide kohta juhul kui ei soovita kasutada lutipudelit,

    ОтветитьУдалить